W dniu 2.10.2023 roku Klasa 3aT uczestniczyła w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez panie Wiolettę Łysko-Mataśkę oraz Katarzynę Lewańską Tukaj z Polskiego Związku Łowieckiego.

Uczniowie zostali zapoznani przez panią Katarzynę z charakterystyką oraz wartością odżywczą dziczyzny, po czym podzieleni na dwie grupy udali się do pracowni gastronomicznej przygotować zupę gulaszową . Obie grupy pod opieką Pani Wioletty i Katarzyny przygotowały tak różne a zarazem bardzo smaczne zupy. Współpraca na zajęciach była imponująca. Młodzież z zainteresowaniem słuchała wskazówek udzielanych przez prowadzące czego efektem był posiłek spożyty wspólnie przy stole przygotowanym przez uczniów. Już w czwartek ciąg dalszy. Czekamy z niecierpliwością.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

5.jpg