Miniony tydzień w klasach o profilu żywienia obfitował w atrakcje. Klasa 3dT uczestniczyła w wycieczce do Herbaciarni w Słupsku. Młodzież mogła posłuchać wykładu na temat historii budynku, w którym się owy lokal mieści jak również wysłuchać informacji nt. pochodzenia herbaty, jej właściwości zdrowotnych. Wszyscy mogli obejrzeć pokaz parzenia herbaty oraz zakupić odpowiednią dla siebie herbatę.

Dnia 30 marca klasy 3dT i 3bT brały udział w konkursie gastronomicznym. Klasy rywalizowały ze sobą w wielu różnorakich konkurencjach związanych z gastronomią m.in. układance literowej, pieczeniem dwóch rodzajów ciast, zgadywance, wykreślance literowej i wielu innych. Młodzież była bardzo zaangażowana w powyższe zadania. Było bardzo zabawnie. Konkurencję nieznacznie wygrała klasa 3dT.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg 6.jpg

7.jpg 8.jpg